Hatékonyság

Törekszünk a minél hatékonyabb energia felhasználású rendszerek tervezésére és megvalósítására. A már meglévő energia-felhasználó rendszerekhez hatékonysági elemzéseket segítő alkalmazásokat telepítünk. Ezek bármilyen energiafajta felhasználási szokásait elemezhetővé tehetik valós idejű megjelnítéssel vagy elemző riportokkal.

 

Tevékenységeink:

  • Energia felügyeleti rendszerek igényfelmérése, rendszertervezés, műszerezés, szoftverfejlesztés.
  • Energia felügyeleti rendszerek karbantartása és az energia felügyeleti rendszerek által rögzített adatok kiértékelése.
  • Meglévő energiahálózat állapotfelmérése, veszteségforrások meghatározása és korszerűsítési javaslatok elkészítése.

Az adatok gyűjtését a FactoryTalk Historiana hatékonysági elemzéseket összefogó és megjelenítő felületet a FactoryTalk VantagePointszoftver segítségével valósítjuk meg. Az elemzésekhez, riportok készítéséhez és a valós idejű megejelenítéséhez különböző fejlesztőeszközöket használunk. Ezek az eszközök együttesen biztosítják az operátorok, elemzők és döntéshozók felé az online, napi vagy más időszakra vonatkozó összesített adatokat. Ezek az adatok táblázatos és/vagy grafikus formában is rendelkezésre állnak. A későbbi elemzéseket táblázatkezelő alkalmazásokkal kezelhető formában is biztosítjuk.

FactoryTalk VantagePoint FactoryTalk Historian
VantagePoint Historian
 
 
 

Mérőóra

Online dashboardok kialakításával az operátorok az összes eszköz valós idejű adatait láthatják (áram, feszültség, teljesítmény ...), akár az irodából is.

 

 

 

 

Teljes képernyő

Teljes képernyőn megjenelíthető akár egyszerre minden mért érték egy készülékről. Így egy nagy kivetítőn vagy nagyképernyős monitoron az operátori szobából ellenőrizhető az energiafelvétel alakulása, és a felelősök - az indikátoroknak köszönhetően - időben értesülhetnek a nem megfelelő működésről, az elvárttól való eltérésről.

Történeti diagramok

A felhasználó által megadott időszakra, a kiválasztott mértékeket megejenítő grafikonok, diagramok (különböző stílusúak, és típusúak) mutatják. Ezek felhasználásával a hibák észlelhetők, a karbantartások tervezhetőbbé válhatnak, és a szűk keresztmetszetek könnyebben azonosíthatók. A táblázatos adatok táblázatkezelővel tovább feldolgozhatók, igény szerint elemezhetők.

 
 

Tárhelyszolgáltató: Tárhely.eu